KÖPVILLKOR B2C

Priser
Alla priser i webshopen anges i svenska kronor inklusive moms. Det är alltid priset i webshopen som är det gällande och detta kan ändras utan föregående varning.

Normalt finns alla produkter du kan beställa från oss för omgående leverans. Om det vid något tillfälle uppstått ett fel i vårt lagersaldo som gör att vi inte kan skicka ut varan direkt så kommer vi att kontakta dig så att vi gemensamt kan hitta en bra lösning.

Kortbetalning / Direktbetalning via Klarna
Vi accepterar Visa och Mastercard och det går att direktbetala via SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea. Detta betalningsalternativ sker i samarbete med Klarna som du automatiskt skickas till när du väljer detta betalsätt. Efter att din betalning har godkänts hos Klarna skickas du tillbaka till Filodelicates AB och din order är sparad i vårt system. Dittkreditkortsnummer sparas inte hos Filodelicates AB och säkerheten för transaktionen hanteras hos Klarna.

Leveranstid och leveranssätt
Vi använder oss av DHL för att skicka ut leveranser, ni ser i kassan vilken leverantör som er beställning kommer att skickas med. Leveranstiden är ca 2–4 arbetsdagar beroende på var ni bor. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på speditören.

Fraktkostnad
Fraktkostnad inom Sverige till utlämningsställe är 29 kr inkl moms. Fraktfritt för beställningar från 700 kronor i värde.

Ej uthämtade paket
För ej uthämtade paket debiteras en avgift på 295 kronor inkl moms för hantering och returfrakt. Kostnader hänförliga till Filodelicates AB administration, frakt- och returfraktkostnad, samt hantering.
Ej uthämtade paket omfattas inte av ångerrätten.

Ändring och avbokning
Skulle du behöva ändra eller avboka din order efter att du har slutfört din beställning, kontaktar du oss på mail eller telefon för eventuell möjlighet till ändring/avbokning. I brådskande fall hänvisar vi i första hand att kontakta med oss på telefon för snabbast möjliga hantering. I det fall ordern redan har
hunnit slutföras och skickats iväg tillkommer en administrativ kostnad samt eventuell fraktkostnad beroende på hur långt leveransen har hunnit.

Transportskada
Om ditt paket är skadat när det hämtas ut ska skadan anmälas direkt på plats hos ombudet. Kontakta sedan Filodelicates AB och förklara vad som hänt med ditt paket.

Ångerrätt
Som kund på Filodelicates AB har du rätt att frånträda köpeavtalet (utnyttja din ångerrätt) inom fjorton (14) dagar från den dag du tar emot varan. Observera att ångerrätten dock inte gäller vid köp av livsmedel från Filodelicates AB eller vid köp av varor som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av kunden. I det fall varan ångras men returneras i ej oförändrat skick äger Filodelicates AB rätt att göra ett värdeminskningsavdrag vid återbetalningen.

Du som kund är själv ansvarig för att betala returfrakten om du vill utnyttja din ångerrätt. För att utnyttja din ångerrätt skall du antingen skicka ett meddelande till Filodelicates via e-post, alternativt fylla i Konsumentverkets ångerblankett som finns tillgänglig på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se).

Återbetalning för varan (och eventuell fraktkostnad, avgifter och skatt) kommer att ske senast fjorton (14) dagar från den dag Filodelicates AB tagit emot meddelandet. Observera att du som kund kan få vänta på återbetalningen tills det att varan har kommit åter till Filodelicates AB alternativt till dess att du har lämnat ett bevis på att varan återsänts. Meddelandet om att du vill utnyttja ångerrätten alternativt Konsumentverkets ångerblankett skickar du till info@filodelicates.se. Kom ihåg att uppge dina
kontaktuppgifter, samt ordernummer.

Reklamationsrätt
I enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning har du 3 års reklamationsrätt för varor som du köpt på Filodelicates.se. Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga på det sätt som beskrivs i lag. Om det föreligger ett fel i beställd vara som du vill göra gällande ska du, så snart som möjligt efter att felet upptäckts, kontakta Filodelicates via de kontaktuppgifter som anges på hemsidan. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet ska alltid anses ha lämnats i rätt tid.

Vid fel på en vara kan du tillfälligt behöva bekosta returfrakten men vi ersätter dig för den när vi har tagit emot och godkänt reklamationen. Vi kompenserar dig även för den reklamerade varan i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. I första hand har Filodelicates AB emellertid rätt att, om möjligt, avhjälpa felet och i andra hand leverera en ny felfri vara. Om något av dessa alternativ inte är aktuella återbetalas beloppet. Filodelicates kan komma att neka din reklamation om det visar sig att
varan inte är felaktig.

Äganderättsförbehåll
Alla varor förblir Filodelicates AB egendom till dess full betalning erlagts.

Personuppgiftslagen
Filodelicates AB sprider aldrig dina personuppgifter till tredje part men kan använda dem för att skicka reklam för vår egen butik eller någon av de butiker som ingår i vårt företag. Du som kund har alltid rätt att avböja sådana utskick och att bli borttagen från vår databas.

Tvist
Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure
Skulle Filodelicates AB på grund av yttre omständigheter rimligtvis bortom dess kontroll, vara förhindrad att utföra sina åtaganden gentemot dig inom utsatt tid, eller härav vara förhindrad att alls utföra sina åtaganden, skall detta ej anses vara ett brott mot dessa villkor.

Ansvarsbegränsning
Om inte annat följer av tvingande lag ska Filodelicates vara fri från ansvar i förhållande till skada, såväl direkt som indirekt, eller annan förlust som uppstår under eller i samband med användningen av denna webbplats. Vidare ansvarar Filodelicates inte för webbplatsens funktionalitet. Filodelicates åtar
sig inga skyldigheter att tillhandahålla någon form av support eller underhåll av webbplatsen eller.

Filodelicates har rätt att när som helst och utan ansvar eller ersättningsskyldighet uppdatera, ändra, tillfälligt eller permanent begränsa eller stänga ner webbplatsen eller åtkomsten till den.